ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙ

Η παράδοση λέει ότι ζούσαν εκεί δύο όμορφα κορίτσια, όμορφες σαν νεράιδες. Το όνομα της μιας ήταν Νεραϊδούλα και της άλλης Μάρω. Όταν κλέφτες θέλησαν να τις αιχμαλωτίσουν αυτές κατέφυγαν στα γύρω βουνά. Η Μάρα κρύβεται στο βουνό απέναντι από το χωριό το οποίο και ονόμασαν Μαρόσα και η Νεραϊδούλα στο αντίκρυ βουνό όπου πήρε και το όνομα Νεράιδα, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένο σήμερα το Νεραϊδοχώρι.

Στο πέρασμα της διαδρομής Ελάτη – Περτούλι – Νεραϊδοχώρι ξεχωρίζει το Νεραϊδοχώρι. Ξεχωρίζει από την γεωγραφική του θέση, την χαρακτηριστική θέα, τα λιβάδια, τα ξέφωτα ανάμεσα στα έλατα, τους άνετους πλωτούς δρόμους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, αγκαλιασμένο από τα βουνά Μαρόσα και Νεράιδα.

Οι κορυφογραμμές τους πάντα χιονισμένες στο ύψος των 2.000 μέτρων δείχνουν να αγγίζουν τον ουρανό και σε ταξιδεύουν διανοητικά, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από θέρετρο των Άλπεων. Το πυκνό ελατόδασος που σκεπάζει τις πλαγιές, τα ποτάμια με το χειμαρρώδες βουητό τους, οι πηγές, το κάνουν μοναδικό μέρος και αποζημιώνει κάθε επισκέπτη.

Το Νεραϊδοχώρι μπορεί να γίνει το κέντρο εξορμήσεων για να γνωρίσει ο επισκέπτης τον ορεινό όγκο της Πίνδου και όχι μόνο.

Η φιλοξενία των κατοίκων, η τουριστική ανάπτυξη του τόπου, η ομορφιά του, το κάνουν ιδανικό μέρος για διαμονή. Εκεί θα μας γνωρίσετε...